Prajitura Katy

de alinutza1983 in Prajituri, 9 Ian 2011 | 19535 vizualizari

 

Si aceasta prajitura imi aminteste de copilarie...nu mai mancasem de mult timp, asa ca i-am cerut caietul mamei cel vechi cu retete si am preluat si eu reteta!

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg faina                              
  • 200 gr margarina                              
  • 3 galbenusuri+1 albus                             
  • 150 gr zahar                             
  • 1 lg amoniac ( stins)                             
  • 1 cana lapte
  • crema:
  • 1/2 cana lapte            
  • 1/2 cana zahar pudra            
  • 2 lg cacao           
  • 1 foaie ( cea mai putin reusita) - se marunteste           
  • 1/2 pachet unt ( margarina)+magiun de prune ( sau alt gem acrisor)
  • glazura 1:
  • 2 albusuri se bat spuma cu 100 gr zahar pudra 
  • glazura 2:
  • 3l zahar pudra+1 lg cacao+1 lg apa calduta+ 2 lg ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Mai intai se freaca spuma margarina, ouale si zaharul, apoi adugam laptele caldut si amoniacul, iar la final incorporam faina cernuta; trebuie sa obtinem o bila de aluat omogena, care se va imparti in 3 parti egel, iar acestea se intind cu sucitorul, si pe rand se coc foi pe fundul tavii.

Fiecare foaie se tine cca 10 min la foc mediu, astfel incat sa se rumeneasca putin...trebuie ca foaia sa fie intepata cu furculita, deoarece, altfel, vor rezulta bule de aer.

Dupa ce am copt foile, alegem dintre acestea pe aceea care este mai putin reusita ( este rupta sau arsa), o maruntim la robot sau chiar cu mana, apoi o amestecam cu 1/2 cana lapte caldut, 1/2 zahar pudra, 2 linguri cacao cernuta, gem acrisor dupa gust si 1/2 pachet margarina!

Cu aceasta compozitie umplem celelate 2 foi ramase.

Pentru finisarea prajiturii vom pregati o bezea din albusuri cu zahar, batute bine, bine, pe care o intindem uniform peste prajitura; la final, pentru a obtine aspectul marmorat al prajiturii facem si o glazura de cacao ( frecam 3l zahar pudra+1 lg cacao+1 lg apa calduta+ 2 lg ulei  ) si, aceasta glazura de cacao o intindem cu ajutorul unei furculite peste spuma de bezea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

10.01.2011, 09:01

Daca-i cu miros de copilarie...e perfecta!!!!

MotanLaOale 1

10.01.2011, 10:47

babi5 1

30.09.2013, 20:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta